jueves, 19 de marzo de 2020

JUGUEM!!


"El nen no juga per aprendre però aprèn perquè juga."
Jean Piaget

"El joc permet aprendre i créixer a través de l'experiència d'una forma natural i lúdica, dóna als infants la possibilitat d'imaginar, descobrir, experimentar, resoldre problemes o situacions amb creativitat, amb la llibertat de poder decidir i provar noves situacions".

L'equip d'infantil som grans defensores del joc simbòlic,  ja que és una gran eina que permet als infants practicar i consolidar tot allò que van aprenent. El joc dins la dinàmica d'infantil és una peça clau i indispensable.

Moltes vegades, veure'ls jugar a la cuineta, metge, mercat, perruqueria...entre d'altres, ens ajuda a entendre'ls molt millor que preguntant-los directament.
Totes aquelles tasques que desenvolupen a través del joc compleixen una funció estructurant que els ajuda a mantenir la calma interior necessària, i posa en ordre el seu món interior davant de les situacions o circumstàncies com les que estem vivint actualment, que poden resultar molt complexes per entendre-les.

RECOMANACIONS QUE CAL RECORDAR!

-Fomentar espais d'accés autònom als seus materials i joguines.
-Importància de l'ordre, després de jugar, hem de recollir. Fomentem hàbits d'ordre i respecte cap al seu entorn.
-Proposar diferents materials que siguin el més reals possibles,p.ex: llegums i pasta per a la cuineta,  esparadrap i tiretes pel racó de metges...etc.

I per acabar recordeu:
El joc és una eina d'activació de l'optimisme i benestar, gaudim de les estones i compartim les experiències. Participem del joc però també donem espai perquè explorin lliurement.



Juguem amb eines i troncs: tallem, mesurem, comparem.

Juguem a metges: curem, cuidem, escoltem als altres.
Juguem a nines: cuidem, acaronem,estimem.



1 comentario:

  1. Només podem transmetre allò que com educadors ja hem conquerit. Steiner

    Us trobam a faltar.

    ResponderEliminar

Els vostres comentaris seran benvinguts, sempre i quan siguin respectuosos.