martes, 24 de marzo de 2020

COMPARTINT LECTURES

És al llarg dels anys d’infantil, quan els nens encara no llegeixen, quan cal invertir tots els esforços possibles per fomentar la lectura. És el moment de crear una actitud positiva cap a la lectura. D’aquesta manera, quan els nens estiguin preparats per començar a llegir ho faran motivats.

En aquest procés, els adults tenim un paper clau. No només facilitant l’accés a llibres adequats a cada edat, sinó compartint les lectures amb els nostres alumnes/fills. 

Avui volem destacar la lectura en veu alta de contes. Els nens escolten amb plaer al seu pare, a la seva mare, a la mestra.... quan els llegeixen un conte.

Però no només llegeixen els adults.... els germans grans i els companys de l’escola, també poden ajudar. De tant en tant, “reclutem” als GRANS de primària, que encantats llegeixen algun conte als petits.

 Escoltant atentament un conte.

Avui us volem compartir un conte ple de ritmes i de rimes, i que agrada molt als nens.


Com a material complementari, a part del conte, els nens i nenes d’infantil tenen a la seva disposició una safata amb els elements que surten al conte. Els encanta manipular els elements mentre miren i canten el llibre.

Sabem que en la situació actual és difícil de trobar aquest conte. Però potser amb una mica d’imaginació podeu crear-ne un a casa. O fins i tot, potser podeu fer una safata amb els diferents elements. Us animeu?.

2 comentarios:

  1. Aquest no el coneixíem. Què tendre!
    Ens serveix també per en Bernat.
    A en Guiem li agrada passar s'estona cantant-li Plou i fa sol...
    ampliarem es repertori.

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies. L'Alex P i la seva mare han cantat el luna, luna, lunaaaa una bona estona.

    ResponderEliminar

Els vostres comentaris seran benvinguts, sempre i quan siguin respectuosos.